Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Memorijalom “Mirza Delibašić” održati sjećanje na najvećeg bh. sportistu

mirza-delibasic2345

Jedanaesti memorijalni turnir “Mirza Delibašić će se održati 9. i 10. septembra u dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu, a ljubitelji košarke će imati priliku gledati kvalitetne ekipe iz Turske i Belgije.

Na turniru, koji organizuje Košarkaški klub Bosna Royal, učestvovat će Trabzonspor Medical Park (Turska), Turk Telekom (Turska), Spirou Charleroi (Belgija) i domaćin Bosna Royal.

“Memorijalnim turnirom ‘Mirza Delibašić’ mi kao klub pokušavamo održati sjećanje za najvećeg sportistu u historiji BiH”, izjavio je za AA dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, aktuelni direktor Košarkaškog kluba Bosna Royal Damir Krupalija.

– Četiri ekipe –

On je rekao da će i ove godine u turniru učestvovati četiri ekipe, te da će biti polufinalno i finalno veče.

damir-krupalija

“Bit će četiri utakmice, a ekipe koje ćemo ugostiti ove godine i koje su nas počastili svojim dolaskom su Trabzonspor Medical Park koju predvodi naš Nenad Marković, Turk Telekom iz Ankare i Spirou Charleroi iz belgijskog prvenstva, gdje sam ja nastupao pet godina”, dodao je Krupalija.

Na pitanje da li je inicijativu da i Markovićev Trabzonspor Medical Park bude učesnik ovogodišnjeg turnira pokrenuo KK Bosna Royal, Krupalija je odgovorio kako su se oni obratili sa željom da budu učesnik.

“Ime turnira svim tim ljudima nešto znači, tako da mi smo, prije svega, presretni što su ti ljudi pokazali toliko respekta prema liku Delibašića. Jako smo sretni što možemo ugostiti takve ekipe, jer sve te ekipe će ove godine igrati drugi kup po jačini u Evropi”, izjavio je Krupalija.

– Tradicija će biti održana –

Krupalija je uvjeren da će se memorijal održavati i u narednim godinama uprkos problemima koje ima KK Bosna Royal.

“Tradicija će biti održana, sigurno. Mi svojim radom, prije svega, moramo zaslužiti da se veće ekipe odazovu. Vjerujte, mi smo kao nova uprava, prije tri mjeseca ušli u klub. Tako da bukvalno smo morali sve od početka. Nije bilo nekog pretrejanog vremena da se organizuje na nekom većem nivou, a 11. septembra sa zatvaranjem turnira ćemo početi raditi na sljedećem, koji će biti organizovan sljedećeg septembra. Tako da iskreno se nadam da će turnir kao turnir rasti i možda i formatom”, kazao je on.

Pozivajući, ne samo navijače, već sve ljubitelje košarke u Sarajevu, a i širom zemlje da dođu na turnir, napomenuo je da će ulaz na utakmice biti slobodan.

Polufinalne utakmice će se igrati 9. septembra. Turnir će otvoriti domačin KK Bosna Royal i Trabzonspor Medical Park.

Druga polufinalna utakmica će biti odigrana u 20.00 sati između Turk Telekoma i Spirou Charleroija.

Finalna utakmica između pobjednika će biti odigrana u 20.30 sati u dvorani “Mirza Delibašić”.