Ostali sportovi

Bh. bacač kugle

Mešić: Nadam se da ću u ovoj sezoni vratiti formu i ponovo prebaciti 20 metara

07/03/2019

Mešića očekuje teško takmičenje i jaka konkurencija

Bosanskohercegovački bacač kugle Kemal Mešić nastupit će ovog vikenda na Evropskom zimskom bacačkom kupu u slovačkom Samorinu.

Mešića očekuje teško takmičenje i jaka konkurencija, ali kako je kazao u izjavi za Fenu, nada se dobrom plasmanu jer je ovo prva sezona u kojoj nakon teške povrede ahilove tetive trenira u punoj snazi.

– Na ovom takmičenju sam nastupao nekoliko puta, ali u posljednjih nekoliko godina nisam jer su me stalno mučile povrede. Imao sam tešku povredu ahilove tetive, ali sada sam to sanirao i konačno treniram u punom intenzitetu, tako da se nadam dobrom plasmanu. Znam da će biti teško, jer na ovom takmičenju nastupaju vrhunski bacači kugle – kazao je Mešić.

On se nalazi na sedmodnevnim pripremema u Zagrebu, gdje trenira s Edisom Elkasevićem, trenerom proslavljene hrvatske atletičarke Sandre Perković, s kojima će trenirati i ostatak sezone.

– Nadam se da ću u Zagrebu podići formu i prebaciti 20 metara, što nisam uspio u posljednjih nekoliko sezona – zaključio je Mešić.

Evropski zimski bacački kup u slovačkom Samorinu će biti održan 9. i 10. marta, a Mešića očekuje nastup već prvog dana takmičenja.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.