Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

AIPS

Messi i Biles najbolji sportisti svijeta

messi

Peterostruka svjetska prvakinja s ovogodišnjeg SP-a u Stuttgartu Simone Biles je slavila i drugu godinu zaredom s 452 glasa ispred američke nogometašice Megan Rapinoe

Argentinski nogometaš Lionel Messi i američka gimnastičarka Simone Biles izabrani su za najbolje sportaše svijeta u 2019. godini u izboru Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS). Napadač Barcelone slavio je s 394 glasa ispred kenijskog dugoprugaša Eliuda Kipchogea (361) i španskog tenisera Rafe Nadala (282).

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo je četvrti (240), a dalje slijede prvak u F1 Lewis Hamilton (232), holandski nogometaš Virgil van Dijk (159), austrijski skijaš Marcel Hirscher (145), mađarski plivač Milák Krištof (143) i slovenski košarkaš Luka Dončić (129),

Peterostruka svjetska prvakinja s ovogodišnjeg SP-a u Stuttgartu Simone Biles je slavila i drugu godinu zaredom s 452 glasa ispred američke nogometašice Megan Rapinoe (406) i jamajčanske atletičarke Shelly Ann Fraser-Pryce (331).

Evropski prvak Liverpool najbolja je sportska ekipa, dok su svjetski novinari nagradu za najbolje uvjete rada dodijelili press-centru Svjetskog atletskog prvenstva u Dohi. Glasao je 331 novinar iz 102 zemlje svijeta.