Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

2020.

Sretna Nova godina: Diljem BiH svečano dočekana 2020.

sarajevo nova godina

I Mostar je spreman dočekao Novu godinu, i to javnim dočekom

Dolazak Nove 2020. godine svečano je i veselo proslavljen širom Bosne i Hercegovine. Neki su Novu godinu dočekali na otvorenom na gradskim trgovima i u restoranima, a drugi u krugu porodice.

Na Trgu Bosne i Hercegovine u glavnom gradu treći put zaredom organizovan je javni doček. Sarajlije i njihove goste, brojne turiste iz susjednih zemalja, ali i svijeta, u Novu godinu uveo je Željko Joksimović, jedna od najvećih muzičkih zvijezda regiona. Kao i ranijih godina, koncert i dobra zabava na otvorenom okupili su desetine hiljada ljudi.

Praznična atmosfera u Banjaluci osjeti se na svakom koraku. Građani su Novu godinu dočekali uz regionalne zvijezde Crvenu jabuku i Jelenu Tomašević te uz tradicionalni vatromet. Banjaluku je zbog velike žurke na otvorenom posjetilo, procjenjuje se, oko 86 hiljada posjetilaca.

I Mostar je spreman dočekao Novu godinu, i to javnim dočekom. Hiljade Mostaraca zabavljala su regionalno poznata imena – Hladno pivo i istarski bend Gustafi.

Bihać je takođe s radošću ispratio staru 2019. godinu i dočekao novu 2020. Bišćane je na javnom dočeku na glavnom gradskom trgu zabavljao lokalni bend The Babe Barbarella. U gradu su zabilježene velike gužve jer je veliki broj naših ljudi iz dijaspore došao na proslavu Nove godine.

Tuzlanske graske vlasti su na Trgu Slobode takođe organizovale doček na otvorenom. Novogodišnju zabavu obilježio je bogat muzički program – na binu su prvo stupili članovi grupe Divan iz Tuzle, a potom grupa Van Gogh, za bi nakon njih nastupio i Al Dino.

Novogodišnje raspoloženje u Zenici počelo je još 14. decembra otvaranjem Studengrada i pokretanjem Zimskog festivala, a večeras je Zenicu u Novu godinu uveo koncert domaćih bendova i poznatog sastava Mostar Sevdah Reunion.