nba finale

Miami izborio šestu utakmicu protiv Lakersa, ponovo je blistao Jimmy Butler (VIDEO)

butler

Junak Miamija bio je Jimmy Butler, koji je utakmicu završio upisavši triple-double sa 35 koševa, 12 skokova i 11 asistencija

Miami Heat je u petak izborio šestu utakmicu finala NBA, koje se igra u Disney Worldu u Orlandu, nakon što je u petom ogledu pobijedio Los Angeles Lakerse sa 111-108.

Junak Miamija bio je Jimmy Butler, koji je utakmicu završio upisavši triple-double sa 35 koševa, 12 skokova i 11 asistencija. Duncan Robinson je dodao 26 koševa i Heat je smanjio svoj zaostatak u seriji na 3-2. Kendrick Nunn je ubacio 14 koševa, Bam Adebayo 13, a Tyler Herro 12.

Lakersima, koji su gubili veći dio utakmice, nije pomoglo ni 40 koševa LeBrona Jamesa koji je tome dodao i 15 skokova i sedam asistencija. Anthony Davis je dodao 28 koševa i 11 skokova, a u prvoj je četvrtini povrijedio koljeno zbog čega je na klupi prosjedio sljedećih sedam minuta.

Lakersi sada imaju priliku za osvajanje svog 17. naslova prvaka u šestoj utakmici koja je na rasporedu u nedjelju, a sedma, ako bude potrebna, igrat će se u utorak.

Miami je prvu četvrtinu završio vodstvom 25-24, a na poluvremenu vodi 60-56 i u zadnju četvrtinu ulazi s prednošću 88-82.

Dva slobodna bacanja Jamesa nešto manje od tri minute prije kraja izjednačila su rezultat na 101-101. Butlerov šut nakon toga dovodi Miami opet u vodstvo od dva koša, ali tada James zabija tricu minutu i pol prije kraja i Lakersi imaju prednost od jednog koša.

Butler nakon toga zabija još jedan šut za prednost Miamija od jednog koša minutu i 13 do kraja, ali James opet zabija i Lakersi vode 106-105 58 sekundi do kraja.

Zahvaljuuću Butlerovoj preciznosti s linije slobodnih bacanja Miami vodi 107-106 46.7 sekundi prije kraja, ali Los Angeles opet preuzima vodstvo 108-107 21.8 sekundu prije kraja pogotkom Davisa.

Butler je zabio dva slobodna bacanja 16.8 sekundi do kraja i Miami to vodstvo ne ispušta više. Danny Green je promašio tricu, ali Los Angeles i dalje ima loptu dok je nije izgubio Markieff Morris. Na Herrou je napravljen prekršaj i on zabija dva slobodna bacanja 1.6 sekundi prije kraja za vodstvo Heata od tri koša, a James promašuje šut na zvuk sirene za kraj.