Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Finale Istoka

Miami na krilima 20-godišnjeg Herroa pobijedio Boston i došao na korak do finala

tyler-herro-reaction-game-4

Heroj Miamija zove se – Herro

Miami Heat je ostvario pobjedu u četvrtom meču serije protiv Boston Celticsa te s vodstvom od 3-1 došao na korak od plasmana u veliko NBA finale.

Tokom većeg dijela utakmice ekipa s Floride imala je blagu prednost, da bi ujedno bila jačih živaca u sporoj penal-završnici.

Nada za Boston se javila poslije tri ubačena slobodna bacanja Kembe Walkera, kojima su Celticsi prišli na samo dva poena zaostatka (97:99) devet sekundi prije kraja.

Zatim je Jimmy Butler pogodio dva penala za Miami, onda Gordon Hayward poentirao za 99:101, da bi ponovo Butler stao na liniju za slobodna bacanja i ubacio jedno za konačnih 102:99. U zadnjoj sekundi Boston je traljavo izveo loptu ispod koša i tako naposljetku potpisao kapitulaciju.

Heroj Miamija zove se – Herro. Riječ je o rookieju Tyleru Herrou, koji je odigrao utakmicu karijere i postigao 37 poena. Ujedno je oborio klupski rekord koji je dosad držao Dwyane Wade i postao novajlija sa najviše poena u jednom play-off meču Heata.

Odlično podršku imao je u daleko iskusnijim Jimmyju Butleru (24 poena) i Goranu Dragiću (22) te centru Bamu Adebayu (20 poena, 12 skokova). Kod Celticsa je najefikasniji bio Jayson Tatum (28 poena).

Naredni susret ovih rivala igra se u noći između petka i subote (2.30 sati po našem vremenu). Ukoliko ponovo Miami slavi, serija će biti zaključena, Heat ide u finale i borbu za titulu.