kraj za Philadeplhiju

Miami prošao u finale Istoka, Dallas i Phoenix igrat će sedmu utakmicu

FSnnsB2WAAAFYkq

Miami je utakmicu riješio serijom 16:2 u trećoj četvrtini u kojoj je Buttler postigao 14 poena. On je bio jedan od najboljih igrača Miamija u seriji, u trećem meču postigao 33 poena, a u četvrtom 40.

Košarkaši Miamija plasirali su se u finale plaz-off Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas u šestoj utakmici pobijedili Philadeplhiju sa 99:90. Miami je do pobjede predvodio Jimmy Buttler sa 32 poena, osam skokova, četiri asistencije i dvije blokade. Maks Strus pobjedi je doprinjeo sa 20 poena, 11 skokova i pet asistencija, a PJ Tucker sa 12 poena i devet skokova. Bem Adebayo dodao je 10 poena i osam skokova, a sa 10 poena utakmicu je završio i Tyler Herro.

Miami je utakmicu riješio serijom 16:2 u trećoj četvrtini u kojoj je Buttler postigao 14 poena. On je bio jedan od najboljih igrača Miamija u seriji, u trećem meču postigao 33 poena, a u četvrtom 40.

U ekipi Philadelphije Joel Embiid postigao je 20 poena uz 12 skokova, a Tyrese Maxey 20 poena, uz četiri asistencije i tri skoka. Shake Milton dodao je 15, a Tobia Harris 14 poena i osam skokova.

Philadelphija nije prošla drugu rundu play-offa od 2001. godine.

Miami se drugi put u posljednje tri sezone plasirao u finale konferencije, u kome će igrati protiv boljeg iz duela Millwaukeeja i Bostona. Aktuelni šampion Millwaukee vodi u seriji sa 3:2.

Košarkaši Dallasa izjednačili su na 3:3 protiv Phoenixa u polufinalu play-offa Zapadne konferencije, pošto su pobijedili sa 113:86. Luka Dončić bio je najbolji u pobjedničkom timu sa 33 poena, 11 skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte.

Reggie Bullock postigao je 19 poena uz sedam skokova za Dallas, Jaylen Brunson dodao je 18 poena, a Spencer Dinwiddie 15 poena.

Dallas je krajem druge dionice napravio seriju 19:5 i stekao 15 poena prednosti na kraju poluvremena, 60:45.

Dallas nije prošao prvo kolo play-offa prvi put otkako je osvojio titulu prije 11 godina.

U ekipi Phoenixa Deandre Ayton postigao je 21 poen uz 11 skokova, a Devin Booker 19 poena, uz osam skokova i tri asistencije. Chris Paul dodao je 13 poena, a Jae Crowder devet.

Sunsi drugu godinu uzastopno pokušavaju da uđu u finale Zapada.

U ovoj seriji ekipe su pobjeđivale u svih šest utakmica kao domaćini, a odlučujući sedmi meč igraće se u nedjelju uvečer u Phoenixu.

U drugom polufinalu Zapadne konferencije igraju Golden State i Memphis, a Warriorsi vode sa 3:2.

nba