prognoza za vikend

Stiže nam veća promjena vremena, najavljene obilne padavine, jak vjetar i led

led nevrijeme fokus

Umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom očekuje se u subotu

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Umjeren porast oblačnosti, tokom poslijepodneva može ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne uvjetovati rijetke lokalne pljuskove.

Vjetar slab do umjeren, na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 25 do 31 stepen.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz umjeren porast oblačnosti poslijepodne. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom očekuje se u subotu. Lokalno intetnzivnije padavine, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje je moguća i pojava leda.

Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu zemlje do 30 stepeni.

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postupno smanjenje oblačnosti tokom dana. Lokalni pljuskovi i grmljavina su moguću u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 stepeni.

Poslije podne u ponedjeljak umjeren porast oblačnosti u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove.

Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 20, a najviša dnevna od 25 do 31 stepen.