Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Miami savladao Boston i plasirao se u finale, tamo ih čekaju LeBronovi Lakersi

miami

Susret je bio rezultatski tijesan većim dijelom, da bi praktično bio riješen furioznom partijom Miamija u zadnjoj četvrtini

Miami Heat je ostvario plasman u veliko NBA finale, prvi nakon 2014. godine.

Ekipa s Floride u šestom meču serije savladala je Boston Celticse 125:113 za konačnih 4-2 te tako postala šampionom Istočne konferencije, po peti put pod vodstvom trenera Erika Spoelstre, a šesti put ukupno.

Susret je bio rezultatski tijesan većim dijelom, da bi praktično bio riješen furioznom partijom Miamija u zadnjoj četvrtini.

Devet minuta prije kraja Boston je vodio sa 96:90, ali potom je Heat nagazio na gas. Trojkama i kontranapadima Miami je kreirao seriju 26-6 za prednost 116:102 na dvije i po minute prije završetka. Kakav uragan.

Tad je bilo jasno da će Spoelstrin tim slaviti novu titulu šampiona Istoka.

U pobjedničkom sastavu briljirao je Bam Adebayo (32 poena, 14 skokova i 5 asistencija), koji je postao tek četvrti igrač Heata sa barem 30 poena, 10 skokova i 5 asista u jednom play-off meču.

Odličnu podršku imao je u veteranu Jimmyju Butleru (22 poena) i rookieju Tyleru Herrou (19 poena).

Kod Bostona su najefikasniji bili Jaylen Brown (26 poena) i Jayson Tatum (24 poena, 11 skokova).

U velikom finalu za NBA titulu ekipu Miami Heata čekaju moćni Los Angeles Lakersi. Prva utakmica serije igra se u noći između srijede i četvrtka (3 sata ujutro po našem vremenu).

nba