Sadašnji trener GSW-a

Mijenja legendarnog Popovicha: Steve Kerr novi selektor košarkaša SAD

steve kerr instagram

Sadašnji trener Golden State Warriorsa u NBA ligi pokušat će svojoj zemlji osvojiti petu uzastopnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine

Steve Kerr izabran je za novog selektora američke muške košarkaške reprezentacije za sljedeći olimpijski ciklus između 2022. i 2024. godine, objavio je Američki košarkaški savez.

Sadašnji trener Golden State Warriorsa u NBA ligi pokušat će svojoj zemlji osvojiti petu uzastopnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Pedesetšestogodišnji bivši košarkaš, rođen u Bejrutu, na toj dužnosti će naslijedili Gregga Popovicha, kojem je bio pomoćnik od 2017. do 2021. godine.

Nakon završetka košarkaške karijere, u kojoj je osvojio pet naslova prvaka, Kerr je neko vrijeme imao ulogu stručnog komentatora, a 2014. preuzeo je ekipu Warriorsa i s njima pet puta igrao u NBA finalima osvojivši naslov prvaka tri puta. U osam godina s Golden Stateom je dobio 376 utakmica i izgubio 171 put u regularnom dijelu NBA lige, a u doigravanju ima omjer pobjeda i poraza 77:28.

I ove godine Golden State (24-6) je na dobrom putu do doigravanja s jednim od najboljih rezultata. Za sada su bolji samo Phoenix Sunsi (24-5). Trener Sunsa Monty Williams bit će jedan od pomoćnika Stevea Kerra. Osim Williamsa, Kerru će još pomagati trener Univerziteta Gonzaga u studentskoj ligi NCAA Mark Few i Eric Spoelstra, trener Miami Heata, prenosi STA.