NBA Play off

Milwaukee na korak do velikog finala, Atlanti nedovoljno 28 poena Bogdanovića

E5QHPq6VkAI75UB

Šesta utakmica ove serije na programu je u noći između subote i nedjelje u Atlanti, a pobjednik će se za šampionski prsten boriti sa Phoenixom

Košarkaši Milwaukeeja pobijedili su prošle noći na svom terenu Atlantu sa 123:112 i tako poveli sa 3:2 u finalu Istočne konferencije NBA lige.

Buckse jedna pobjeda dijeli od plasmana u prvo veliko finale još od 1974. godine, a do ovog trijumfa stigli su bez pomoći prve zvijezde tima Giannisa Antetokounmpoa.

Milwaukee je već u prvoj dionici stigao do 20 poena prednosti i nije je ispuštao do kraja utakmice, a za to su bila zaslužna četvorica startera.

Predvodio ih je Brook Lopez sa 33 poena, Chris Middleton je ubacio 26, Jru Holliday 25, a Bobby Portis 22 poena. Middleton je upisao i 13 skokova i šest asistencija, a Holliday 13 uspješnih dodavanja i šest skokova.

Atlantu, koja je također igrala bez najveće zvijezde Treya Younga, predvodio je srbijanski reprezentativac Bogdan Bogdanović sa 28 poena. Bogdanović je ubacio sedam trojki iz 16 pokušaja, a upisao je i pet skokova i četiri asistencije.

John Collins i Danilo Gallinari su dodali po 19 poena za poraženi tim, dok je Lu Williams utakmicu završio sa 17 postignutih poena.

Šesta utakmica ove serije na programu je u noći između subote i nedjelje u Atlanti, a pobjednik će se za šampionski prsten boriti sa Phoenixom.

nba