Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ep u18

Minimalan poraz bh. košarkašica od Poljske, za četvrtfinale protiv Španije

kosarkasice bih (1)

Izabranice selektora Slaviše Ožegovića propustile su veliku priliku da dođu do druge pobjede koja bi im osigurala drugu poziciju na tabeli i lakšeg protivnika u borbi za četvrtfinale

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je drugi poraz na Evropskom prvenstvu za igračice do 18 godina u Sarajevu.

Mlade bh. košarkašice su u susretu trećeg kola D-grupe EP-a večeras u Skenderiji nakon produžetka poražene od Poljske sa 86:87 (23:19, 18:16, 19:16, 11:20, 15:16).

Izabranice selektora Slaviše Ožegovića propustile su veliku priliku da dođu do druge pobjede koja bi im osigurala drugu poziciju na tabeli i lakšeg protivnika u borbi za četvrtfinale. Veći dio susreta bh. košarkašice imale su prednost koja je u trećem periodu iznosila 18 poena (60:42). No, uslijedio je nevjerovatan pad u igri bh. tima, pa su Poljakinje serijom od 9:0 do kraja četvrtine uspjele smanjiti zaostatak na devet poena, a u istom ritmu nastaviti i u posljednjem periodu te potpuno anulirati zaostatak i četiri minute prije kraja preći u vodstvo.

U dramatičnoj završnici BiH je uspjela sustići zaostatak od četiri poena te je imala napad za pobjedu, ali je regularni tok završen neriješenim rezultatom 71:71.

Izjednačeno je bilo i u produžetku, a Poljakinje su u finišu bile prisebnije i ostvarile prvu pobjedu.

Najefikasnije u reprezentaciji BiH bile su Dragana Zubac sa 24 poena, Ksenija Mitrić je postigla 23, a Marija Kešeljević 14 poena uz devet asistencija.

Julia Bazan predvodila je reprezentaciju Poljske sa 20 poena.

Reprezentacija BiH je grupnu fazu završila na trećem mjestu i u nastavku takmičenja igrati protiv Španije za plasman u četvrtfinale.