Ostali sportovi

Alex Hawke

Ministar objasnio zašto je Đokoviću odbio vizu

14/01/2022

Zahvaljujem službenicima Ministarstva unutarnjih poslova i australskih graničnih snaga koji svaki dan rade kako bi služili interesima Australije

Australski ministar za imigracije Alex Hawke odbio je vizu Novaku Đokoviću, a u priopćenju je rekao da je odlučio iskoristiti svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama. U pojašnjenju svoje odluke naveo je da je vizu poništio zbog zdravlja i dobrog reda, kao i da je to bilo u javnom interesu.

“Danas sam iskoristio svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da poništim vizu koju posjeduje Novak Đoković iz razloga zdravlja i dobrog reda, na temelju toga da je takva odluka bila od javnog interesa. Ova odluka uslijedila je nakon naloga Federalnog okružnog i porodičnog suda od 10. januara 2022., poništavajući prethodnu odluku o poništenju iz razloga pravičnosti postupka”, naveo je Hawke.

“Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutarnjih poslova, australske granične snage i gospodin Đoković. Morrisonova vlada čvrsto je opredijeljena zaštiti australskih granica, posebno u vezi s pandemijom covida-19. Zahvaljujem službenicima Ministarstva unutarnjih poslova i australskih graničnih snaga koji svaki dan rade kako bi služili interesima Australije u sve izazovnijim operativnim okruženjima”, dodao je.

Đoković ima pravo žalbe na ovu odluku.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.