Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ministar Osmanović ugostio predstavnike Plivačkog saveza BiH

osmanovic_plivaci_

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović razgovarao je sa predstavnicima Plivačkog saveza Bosne i Hercegovine. Sastanak je upriličen nakon uspješno organizovanog Balkanskog juniorskog prvenstva u Sarajevu na kojem su takmičari iz BiH ostvarili izuzetne rezultate.

Ministar Osmanović istakao je da je Ministarstvo civilnih poslova spremno da u okviru svojih nadležnosti podrži kako uspješne mlade sportiste, tako i organizaciju sportskih događaja s ciljem promocije BiH.

„Želja nam je da podržimo sportske saveze, sportiste, ali i roditelje ovih mladih ljudi, jer smo svjesni da je teret priprema i putovanja mladih sportista uglavnom na
teretu roditelja. Ministarstvo će nastojati da i u ovoj godini kroz grantove podrži uspješne sportiste, a njihovi rezultati na to i obavezuju“, rekao je Adil Osmanović.
Generalni sekretar Plivačkog saveza BiH Azur Kuduzović i najuspješnija takmičarka iz BiH Emina Pašukan, koja se okitila zlatom na Balkanijadi, izrazili su zadovoljstvo uspješno organizovanim takmičenjem i rezultatima koji su ostvareni.

Izrazili su očekivanje da će društvo prepoznati značaj koji za BiH imaju uspjesi sportista i podržati njihove buduće akcije.

Reprezentacija BiH na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu za juniore u Sarajevu osvojila je ukupno 11 medalja, te u ukupnom plasmanu zauzela 6. mjesto, dok su djevojke bile 4. ekipno od 12 reprezentacija. Ovo je najbolji plasman naše reprezentacije do sada na svim Balkanijadama. Na takmičenju u Sarajevu učestvovalo je 130 najboljih juniora iz 12 zemalja, a BiH predstavljalo je jedanaestoro plivača i plivačica.