Ostali sportovi

podrška zlatnoj djevojci

Ministarstvo civilnih poslova BiH upriličilo prijem za džudistkinju Azru Dedić

24/10/2019

Ostvareni rezultat obavezuje sve nivoe vlasti da posvete veću pažnju obezbjeđivanju boljih uslova za rad vrhunskim sportistima poput Azre, rekao ministar Osmanović

Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH, primio je danas u Sarajevu Azru Dedić, djevojku koja je na Evropskom prvenstvu u ID džudu održanom u Kelnu osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 70 kilograma.

“Sa velikim zadovoljstvom smo dočekali informaciju o ogromnom uspjehu na Evropskom prvenstvu ID prvenstvu u džudu održanom u Kelnu gdje je Azra osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 70 kilograma. Azrin uspjeh veći je imamo li u vidu činjenicu da je ona stekla i majstorsko zvanje u džudu. Ostvareni rezultat obavezuje sve nivoe vlasti da posvete veću pažnju obezbjeđivanju boljih uslova za rad vrhunskim sportistima poput Azre, ali i uslove za stvaranje sportske baze iz koje će se razvijati budući šampioni“, rekao je Osmanović.

On je informisao Dedić i njenog trenera o načinima finansiranja sporta kroz grant Ministarstva civilnih poslova, kao i uslovima za svrstavanje u kategoriju zaslužnih i vrhunskih sportista BiH.

Istakao je da će se založiti za uspostavljanje sistema kojim će jasno biti definisane nagrade za sportiste osvajače odličja na najvećim sportskim takmičenjima.

Dedić je ranije osvojila bronzanu medalju na svjetskom prvenstvu, a titula prvaka Evrope nagrada je za dugogodišnji trud i rad kako nje, tako i njene porodice, te trenera i svih članova Džudo kluba Una iz Bihaća.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.