Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mirza Bašić optimist uoči susreta s Tunisom

mirza-basic

U Gradskoj areni u Zenici danas počinje meč prvog kola II grupe Euro-afričke zone Davis Cupa između Bosne i Hercegovine i Tunisa, koji se otvara susretom Mirze Bašića i Anisa Ghorbela.

Nakon obavljenog žrijeba u taboru bh. reprezentacije bili su izuzetno zadovoljnji, jer su mišljenja da Mirza Bašić može slaviti u ovom susretu i donijeti prednost za BiH, tako da u drugom susretu Tomislav Brkić može igrati opuštenije protiv najbolje rangiranog igrača ovog meča Maleka Jazirija.

– Imamo malu prednost zbog podloge i žrijeba, ali najbolji igrač Tunisa Malek Jaziri je dobar igrač i ne treba se čuditi ako on zaigra u velikom stilu. Ostale igrače ne znam, moj kolega Nerman Fatić zna njihovog drugog igrača Anisa Ghorbela, tako da imamo dovoljan broj informacija o gostima – rekao je Bašić.

Današnjim susretom Bašić bi želio potvrditi svoju formu i nastaviti sa dobrim igrama, a cilj mu je ući u grupu ‘Top 100’ svjetskih igrača.

– Za sada sve ide prema planu, dobro sam počeo sezonu, odigrao tri dobra turnira i nalazim se u dobroj formi. Želja mi je ući među 100 najboljih igrača na svijetu, ali isto tako u planu mi je nastaviti sa dobrim igrama u okviru reprezentacije. Imamo priliku da se plasiramo u dalji krug, a ko zna šta će se dalje dešavati. Moramo zapeti i potruditi se da ostvarimo svoj cilj – kazao je Bašić.