bez konkretne pomoći

Mlade bh. klizačice pripremaju se za nastupe na juniorskom Grand Prixu

l_709c56225f4422c36e3fbf15f1dbf17f

Polovinom ovog mjeseca, zbog nedostatka uslova za ozbiljnije pripreme u BiH, Husedžinović i Galijašević sa trenerom reprezentacije BiH Karlom Požgajčićem, na poziv rukovodstva Klizačkog saveza Hrvatske, bez ikakve naknade nastavljaju drugi dio priprema u Zagrebu

Reprezentativke Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju Zara Husedžinović i Lana Galijašević, u sklopu priprema za nastup na ISU Juniorskom Grand Prixu, koji će se ove godine održati u Češkoj i Poljskoj, već su obavile prvi dio priprema na kampu u Celju (Slovenija), a pod rukovodstvom trenera iz Italije, France Bianconi i Luce Dematte.

Polovinom ovog mjeseca, zbog nedostatka uslova za ozbiljnije pripreme u BiH, Husedžinović i Galijašević sa trenerom reprezentacije BiH Karlom Požgajčićem, na poziv rukovodstva Klizačkog saveza Hrvatske, bez ikakve naknade nastavljaju drugi dio priprema u Zagrebu.

Zara Husedžinović sa svojim trenerom iz Zagreba odlazi u Ostravu (Češka Republika), gdje će od 31. augusta do 3. septembra nastupiti na juniorskom Grand Prixu (JGP), dok će Lana Galijašević, nastupiti na JGP od 28. septembra do 1. oktobra 2022.u Gdanjsku (Poljska), saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.