Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mlade bh. košarkašice zabilježile petu pobjedu

koraskasice-u20-tr5

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine (U20) upisala je danas petu pobjedu u isto toliko odigranih susreta na Evropskom prvenstvu B divizije u Podgorici.

Nakon pobjeda nad selekcijama Grčke, Crne Gore, Švedske i Bugarske, izabranice selektorke Mare Lakić-Brčaninović danas su savladale vršnjakinje iz Litvanije rezultatom 73:68 i dodatno se približile plasmanu u A diviziju.

Od početka meča, košarkašice BiH su konstantno bile u rezultatskoj prednosti, da bi pri kraju meča košarkašice Litvanije smanjile razliku na svega tri poena. Ipak, dobrom igrom u odbrani, izabranice selektorke Lakić-Brčaninović su upisale novu pobjedu.

Najefikasnija u timu BiH bila je Nikolina Babić sa 15 poena.

U 6. kolu, mlade košarkašice BiH sutra igraju protiv Izraela.

Selektorka BiH Mara Lakić-Brčaninović kazala je nakon utakmice da je veoma zadovoljna današnjom igrom.

“Naše igračice su odigrale dobru odbranu, međutim u jednom trenutku su se malo opustile. Ali zahvaljujući dobroj igri svih igračica, jako sam zadovoljna. Ovaj put su nam Maricu Gajić zatvorili, ali su druge djevojke, poput Babić, Brčaninović i Delić odigrale dobru ulogu. Kada nam zatvore Gajić, druge djevojke preuzmu odgovornost. Mislim da je ova pobjeda danas u tom smislu važna, jer nam glavni igrač nije odigrao u smislu poena kako se očekuje, ali je odigrala dobro u odbrani”, kazala je u izjavi za AA Lakić-Brčaninović.

Današnjom pobjedom, selekcija BiH je na korak od ulaska u A diviziju.

“Mislim da poslije današnje pobjede nemamo konkurenta koji bi nam nanio poraz, ali naravno svaku utakmicu moramo pobijediti, kako bi dokazali da smo s pravom bili favoriti i da uđemo u A divizuju bez poraza”, rekla je selektorka košarkašica BiH Lakić-Brčaninović.