Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladi karatisti BiH osvojili pet titula na Balkanijadi u Herceg Novom

karate_herceg_novi

Mladi karatisti Bosne i Hercegovine osvojili su 28 medalja na 18. balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore U21, održanom u Herceg Novom.

Po riječima izvršnog sekretara Karate saveza Bosne i Herecegvine Ramiza Potura, naši takmičari ostvarili su sjajne rezultate u veoma jakoj konkurenciji.

– Osvojili smo pet zlatnih, devet srebrenih i 14 bronzanih medalja. U ukupnom poretku osvojili smo četvrto mjesto u konkurenciji 11 zemalja i 785 takmičara i takmičarki i još jednom na najbolji mogući način predstavljali BiH – kazao je Potur.

Selektor ženske pionirske reprezentacije BiH Admir Topalović, kazao da je takmčenje proteklo u najboljem redu i da su bh. takmičari pružili maksimum.

– Prvog dana takmičenja smo u konkurenciji juniora i mlađih seniora U21 briljirali. Nastupili smo u gotovo svakom finalu. Kad se sve sabere možemo biti više nego zadovoljni postignutim rezultatima – kazao je Topalović.

Najsjajnija odličja osvojile su kadetkinje Emina Abdulić (u kategoriji do 47kg, članica KBS Tuzla Sinbra- Tuzla), Anja Lolić (više od 54kg/KK Enegija, Banja Luka), mlađe seniorke U21 Anita Tadić (do 68kg/KK Empi Prozor-Rama) i Belma Omerović (više od 68kg/KBS Sinbra, Tuzla), te muška juniorska reprezentacija u ekipnim borbama.

Po riječima Potura naše mlade karatiste već početkom februara naredne godine očekuju novi nastupi na međunarodnoj sceni – evropskom kadetskom, juniorskom i U21 prvenstvu, koje će od 2. do 4. februara biti održano u ruskom Sočiju.

– Ovom nastupu će prethoditi pripreme koje počinju već početkom januara i najvjerovatnije nastupi na još par kontrolnih turnira, koji će sigurno popraviti formu naših takmičara, kako bi što spremnije dočekali nastup u Rusiji – kazao je Potur.

U bh. sportskoj delegaciji na EP u Sočiju će zajedno sa vođama puta biti 30 članova.