Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ben Luderer

Mladi trener umro od korona virusa dan nakon izlaska iz bolnice

BEN LUDERER

Njegova supruga rekla je da se ona prva testirala na koronavirus i da je bila pozitivna. Nakon samo nekoliko dana od tog saznanja Ben je također počeo pokazivati simptome virusa

Ben Luderer, 30-godišnji trener bejzbola iz New Jerseyja, umro je nakon što se zarazio koronavirusom. Vijest o njegovoj smrti potvrdila je škola Cliffside, u kojoj je radio.

“S dubokim žaljenjem obavještavamo vas o smrti Bena Luderera, učitelja i bejzbolskog trenera. Suosjećamo s njegovom porodicom”, napisali su u izjavi.

Benova supruga rekla je za BuzzFeed da se ona prva testirala na koronavirus i da je bila pozitivna. Nakon samo nekoliko dana od tog saznanja Ben je također počeo pokazivati simptome virusa.

Kada mu se stanje pogoršalo, Ben je otišao u bolnicu na liječenje te je nakratko završio na respiratoru. Uskoro se osjećao bolje i liječnici su procijenili da ga mogu otpustiti iz bolnice na kućnu njegu.

Na dan kad je otpušten iz bolnice Ben je pokazivao znakove oporavka, ali je uvečer rekao supruzi da se ponovno osjeća loše.

“Pokušala sam mu pomoći koliko sam mogla. Znojio se kroz odjeću. Bio je uplašen”, rekla je.

Ben je umro sljedeći dan, a iz bolnice su potvrdili da nije imao zdravstvenih tegoba prije zaraze koronavirusom.

Od njega se oprostila i bejzbolska ekipa čiji je nekada bio član.

“Tužni smo zbog smrti bivšeg studenta i igrača Bena Luderera. Bio je pametan, čvrst i odličan suigrač, trener i učitelj”, napisali su na Twitteru.