Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MMA borac izaziva Mayweathera: Rastavio bih ga s pola snage

Conor McGregor

Sprema li se istorijska borba koja bi konačno odgovorila na vječnu dilemu među ljubiteljima borilačkih sportova, ima li vrhunski bokser šanse u ringu s borcem iz MMA-a, po pravilima mješovitih borilačkih sportova?

Irac Conor McGregor i Amerikanac Floyd Mayweather mogli bi dati odgovor na to pitanje. Dok se neporaženi bokserski šampion priprema za oproštajnu borbu protiv Andre Bertoa, McGregor mu je bacio rukavicu u lice.

– Rastavio bih ga s pola snage. U pravoj borbi, to bi trajalo nekoliko sekundi. Kad ne znaš zahvate i poluge, nemaš nikakve šanse. Za nas koji znamo, to je poput igre s djetetom. Ljudi koji ne razumiju sport, jednostavno ne znaju koliko su ranjivi. Ronda Rousey je prvakinja u judu, i ona bi pobijedila Mayweathera, samo, ja bih ga baš razbio – rekao je Conor McGregor u razgovoru za Guardian.

Irac je privremeni UFC prvak u perolakoj kategoriji. Smatra kako bi borba između njega i Mayweathera donijela zaradu od pola milijarde dolara.

– Ako pričamo o borbi koja bi ušla u povijest u smislu zarade, to je ova borba. Nikad niko nije napravio nešto slično – dodao je McGregor.

Sad je red na Mayweatheru koji će vjerovatno rutinski odraditi borbu protiv Bertoa, a onda… Ko zna!