Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

IMMAF

MMA savez: Bosna i Hercegovina u deset najboljih reprezentacija Evrope

mma savez bih
Foto: MMA savez BiH

Kadro Nargalić, borac Tuzla Combat Academy-ja, okitio se zlatnom medaljom u pionirskoj konkurenciji (do 62 kg) nakon dvije pobjede protiv boraca iz Ukrajine

Drugi dan IMMAF Evropskog prvenstva 2024. označio je kraj omladinskog dijela takmičenja, te najavio početak seniorskih i juniorskih turnira.

Bosna i Hercegovina je, zahvaljujući prvoj zlatnoj medalji u svojoj istoriji, svoje mjesto našla u deset najboljih evropskih reprezentacija u omladinskoj konkurenciji (12-17 godina), ostavivši iza sebe sile u amaterskom MMA sportu poput Izraela i Španije.

Takođe, ostvareni rezultat je reprezentaciji osigurao 4. mjesto u finalnom poretku uzrasta mlađih pionira (12-13 godina).

„Odlazak na Evropsko prvenstvo je sam po sebi velika stvar za naše borce i državu Bosnu i Hercegovinu. Nadam se da će ovaj rezultat pokazati da imamo kvalitet da se borimo sa najboljima!“, izjavio je Milan Kecman, tim lider reprezentacije.

Podsjećamo, Kadro Nargalić, borac Tuzla Combat Academy-ja, okitio se zlatnom medaljom u pionirskoj konkurenciji (do 62 kg) nakon dvije pobjede protiv boraca iz Ukrajine.

Nakon Nargalićevog istorijskog uspjeha, Lazar Trapara (kadet, -65.8 kg) je ostvario polovičan uspjeh, s obzirom da je u grupi D ostvario pobjedu i poraz, koji ga je udaljio od četvrtfinala turnira i dalje borbe za medalju.

Bosnu i Hercegovinu će u juniorskom dijelu predstaviti Mirnes Fazlić u perolakoj kategoriji (- 65.8 kg), a turnir će otvoriti u osmini finala protiv borca iz Italije. Mirnesov meč se očekuje od 11:30, a biće dostupan za gledanje na immaf.tv platformi.