Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Michel Pereira

MMA svijet možda još nije spreman za ovog borca

pereira445

Gledatelji obožavaju njegove borbe jer su pravi show

Svijet MMA boraca ima novu zvijezdu. Brazilski 25-godišnji borac Michel Pereira je savladao na Road FC 52. eventu korejskog borca Kim Dae Sunga nakon svega 41 sekunde u kavezu. I to na kakav način – udarcima koljenom u glavu.

Međutim, ono što Pereiru čini drukčijim borcem od svih ostalih jeste spektakularni stil koji podsjeća na poteze iz popularne video igrice Mortal Kombat, a Brazilac izgledom i stilom podsjeća na Eddyja Gorda također iz igrice Tekken. Uoči svake borbe odradi breakdancing tačku, a potom gledateljima priušti neke doista nevjerovatne poteze.

On se za sada još uvijek bori pod korejskom promocijom i ima skor od 22 pobjede i devet poraza, a gledatelji obožavaju njegove borbe jer su pravi show.

“MMA svijet možda nije spreman za Michela Pereiru. Brazilski ludi nindža nastavio je svoju spektakularnu vožnju kroz svjetsku scenu još jednim nevjerojatnim nastupom u glavnom dijelu programa na Road FC 52”, ističe portal Bodylock koji konstatira kako je možda vrijeme da se ovaj nevjerovatni borac oproba u nekim od jačih promocija i pokaže spektakularne udarce koji krase njegovu tehniku.