Kristian Bjornsen

“Moramo mu pomoći”: Norveški tragičar u šoku zbog onoga što je napravio protiv Španaca

rukomet

Norveška je imala gol prednosti, igrača više i napad 20 sekundi prije kraja, ali Bjornsen je prosuo sve ovo

Rukometni svijet je u nevjerici nakon što je Norveška nevjerojatnom glupošću ispala od Španije porazom 35:34 u četvrtfinalu SP-a nakon dva produžetka.

Međutim, produžetaka ne bi ni bilo da ih Španjolcima nisu darovali Norvežani, umjesto da su sačuvali pobjedu koju su izvjesno imali. Tragičar neviđenog kiksa je Kristian Bjornsen. Norveška je imala gol prednosti, igrača više i napad 20 sekundi prije kraja, ali Bjornsen je prosuo sve ovo.

Norvežani su napravili veliki kiks i nisu išli na gol iako su imali otvoren put u više situacija. Bjornsen je pet sekundi prije kraja, kada je Norvežanima prijetio pasivan napad, odlučio vratiti loptu nazad.

Suci su im uzeli loptu, a onda je došla do Daniela Dušebajeva koji sa zvukom sirene zabija za produžetak. Ovakav potez ostavio je u nevjerici rukometne fanove koji na društvenim mrežama kritiziraju norveške rukometaše i smatraju da nisu ni zaslužili prolazak nakon tako odigranog napada. Na kraju su i ispali nakon 80 minuta igre rezultatom 34:35.

Da je Bjornsen uputio bilo kakav udarac, Španci ne bi stigli krenuti u kontru, a ovako su zabili uz zvuk sirene i stigli do produžetaka. Nakon utakmice svi novinari tražili su objašnjenje od Bjornsena, koji je samo slijegao ramenima:

“Grozno se osjećam. Upropastio sam obje ključne situacije za našu ekipu. Teško mi je. Žao mi je.”

Norveški selektor Jonas Wille je također u šoku: “Šta mogu reći? Ovo je jedna od najtužnijih stvari u kojoj sam ikad sudjelovao. To je ono zbog čega je Bjornsen sada depresivan. U pitanju je desetinka sekunde. Kristianu sad moramo pomoći i podržati ga.”

Na ovom LINKU možete pogledati nevjerovatnu završnicu utakmice.