Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar bio centar ženskog kuglanja u regiji

kuglanje – zene11

U kuglani Devetka u Mostaru proteklog vikenda održan je promotivni turnir u kuglanju za žene. Nastupile su članice Premijer lige BiH Kozara iz Gradiške i Una iz Bihaća, te novoformirani klub Mineral iz Teslića. Pored tri ekipe iz BiH nastupio je i tim iz Crne Gore, Porto Tivat.

Iako su rezultati bili u drugom planu, napomenimo da je prvo mjesto osvojila Kozara sa 3263 oborena čunja, a slijedili su Una (3066), Mineral 2813 i Potro 2707.

“Cilj turnira je bio promocija kuglanja za žene u Mostaru, BiH i regiji. Uz dvije najbolje BiH ekipe “Kozara” i “Una” učestvovala je i kipa “Porto” Tivat kao i cure iz “Minerala” iz Teslića koje vrijedno treniraju već nekoliko godina te se nadamo da smo ovim podstakli da se pridruže Premijer ligi BiH. Ako u tome uspijemo postigli smo jedan od ciljeva, a onda nastavljamo sa nadom da će uskoro startati i ženski kuglaški klub u Mostaru“, rekao je Dragi Hrvić, kuglaška legenda BiH i jedan od organizatora turnira.

Djevojke su istakle sjajno gostoprimstvo domaćina u Mostaru, te su izrazile nadu da će ovaj turnir poprimiti tradicionalni karakter, te da će se održavati svake godine.

“Druženje i promocija ženskog kuglanja bila je na prvom mjestu. Domaćini su se zaista potrudili da nam omoguće uslove kao na velikim svjetskim turnirima. Nadamo se da ćemo se vidjeti u isto vrijeme i naredne godine“, poručila je Tatjana Dajić, godinama najbolja kuglašica u BiH.

Za kraj dodajmo da je druženje kuglašica nakon sportskog dijela nastavilo do kasno u noć.