Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MotoGP: Marquez slavio u Australiji, Rossi tek četvrti

Vozač Repsol Honde Marc Markes trijumfovao je na Velikoj nagradi Australije, 16. trci sezone u kraljevskoj klasi MotoGP šampionata.

Marquez je na stazi „Phillip Island“ došao do 50. pobjede u karijeri poslije sjajne borbe u kojoj su učestvovala četvorica vozača, pretekavši Jorgea Lorenca na Yamahi u posljednjem krugu.

Njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Ducatija Andrea Iannone, pošto je u direktnom duelu pobijedio vodećeg u generalnom plasmanu Valentina Rossija.

Velika nagrada Australije bez sumnje je svim ljubiteljima pružila mnogo uzbuđenja i može da konkuriše kao jedna od najzanimljivijih trka ne samo ove sezone, već u posljednjoj deceniji.

Četvorica vozača su do posljednjeg kruga konkurisala za trijumfu, a na kraju je ’Doktor’ bio taj koji je ostao kratkih rukava, pošto je morao da se zadovolji četvrtim mestom.

Lorenco je bio taj koji je vozio tokom većeg dijela trke, ali nijednog trenutka nije uspio da se odvoji od svojih rivala. Iza njega su Marquez, Iannone i Rossi vodili veliku borbu, što Lorenco nije uspio da iskoristi jer nije mogao da nađe pravi ritam, ali se pred poslednji krug činilo da je na pravom putu do trijumfa.

Međutim, Marquez se tu mnogo pitao, pa je uslijedio njegov potpuno nevjerovatan zadnji krug, u kojem se odvojio od Iannonea i Rossija i bez problema pretekao Lorenca. Iza, vozač Ducatija je sjajno uspio da se odupre napadima ’Doktora’, koji je tek drugi put ove sezone ostao bez podijuma.