Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvenstvo BiH

Mulaomerović debitovao na klupi Slobode ubjedljivim porazom

mulaomerovic (1)

Nakon trećeg perioda bilo je definitivno sve jasno, tako da je Široki u posljednjih deset minuta ušao sa 18 poena prednosti, a na kraju su slavili veoma ubjedljivo rezultatom 82:60

Damir Mulaomerović debitovao je na klupi Slobode, a tuzlanski klub poražen je na gostovanju kod Širokog Brijega u utakmici petog kola košarkaškog Prvenstva Bosne i Hercegovine rezultatom 82:60.

Sloboda se držala u prvoj četvrtini koja je pripala Širokom rezultatom 19:17. U drugoj dionici prednost domaćih je rasla i došli su do značajnije prednosti, te su na odmor otišli sa osam poena “viška” (43:35).

Nakon trećeg perioda bilo je definitivno sve jasno, tako da je Široki u posljednjih deset minuta ušao sa 18 poena prednosti, a na kraju su slavili veoma ubjedljivo rezultatom 82:60.

Mateo Drežnjak sa 23 poena, četiri skoka i asistencijom vodio je Širokobriježane do trijumfa. Goran Filipović je dodao 15, a Dario Drežnjak 14 poena. U poraženoj ekipi Dragan Janjić je ubacio 16 poena, a još su dvocifreni bili samo Fahrudin Manjgafić i Keithric Jervon Pressley sa po deset.