Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bundesliga

Nakon 87 utakmica u nizu ugašen mit o “sretnoj zvijezdi” Bayerna

New Project (13)

U drugom poluvremenu domaći su napravili nekoliko dobrih prilika, a u 81. minuti Leverkusen je ostao s igračem manje

Bayern Munchen upisao je u treći poraz ove sezone u njemačkoj Bundesligi, a Bavarci su večeras u utakmici 13. kola poraženi od Bayer Leverkusena rezultatom 1:2. Bio je ovo večeras drugi poraz Bayerna kod kuće ove sezone, a podsjećamo, u cijeloj prošloj sezoni na svom su terenu izgubili tek jednu utakmicu.

U desetoj minuti Bayern je prvi ozbiljnije zaprijetio, a šutirao je Serge Gnabry. U istoj minuti postignut je pogodak na drugoj strani, a za vodstvo Apotekara pogodio je Leon Bailey.

Manuel Neuer odbranio je udarac Mousse Diabyja u 25. minuti, a desetak minuta poslije Thomas Muller je izjednačio na 1:1. Slavlje Bavaraca nije trajalo dugo, jer je u 35. minuti Bailey postigao drugi gol za 1:2.

U drugom poluvremenu domaći su napravili nekoliko dobrih prilika, a u 81. minuti Leverkusen je ostao s igračem manje, jer je Jonathan Tah dobio crveni karton, ali Bayern nije uspio ništa napraviti. Neke šanse, poput one koju su Bavarci promašili su sudačkoj nadokandi vremena su zaista nevjerovatne.

Jedna zanimljivost je vezana za večerašnji meč. Naime, Bayern je prvi put nakon 87 utakmica u nizu poražen u meču u kojem je Thomas Muller postigao gol. Bavarci su prije večerašnjeg duela slavili 82 puta i pet puta remizirali u posljednjih 87 utakmica kada bi Muller zatresao mrežu protivnika.