Mulaomerović za Fokus: Srce je presudilo da odaberem BiH

mulaomerovic

Mladi bh. košarkaš Ibrahim Mulaomerović koji nastupa za slovenski Zlatorog dobio je poziv selektora muške U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine Josipa Pandže.

Mulaomerović će biti dio tima koji će predstavljati BiH na juniorskom evropskom prvenstvu (EP) koje će od 16. do 22. decembra biti održano u Samsunu (Turska).

Iako je imao poziv i slovenskog selektora, Mulaomerović u razgovoru za Fokus.ba ističe da je njegov priroritet uvije bilo igrati za reprezentaciju BiH.

“Srce je presudilo da igram za BiH. Ljudi iz Košarkaškog saveza BiH imaju svoj projekat za naredne četiri godine i to mi se također svidjelo”, rekao je za Fokus.ba ovaj perspektivni košarkaš rođen 1998. godine i visok 214 cm.

Reprezentacija BiH na EP-u se nalazi u C-grupi zajedno s Litvanijom, Latvijom i Izraelom, s kojim će naša reprezentacija odigrati prvu utakmicu na evropskom prvenstvu 16. decembra.

“Potrudit ćemo se maksimalno i očekujemo mnogo od ovog prvenstva. Mislim da imamo jak tim i da možemo jako daleko dogurati”, zaključio je Mulaomerović.