Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mülleru operisali kičmu: Posljedice bi mogle biti trajne

lukas1111

Austrijanac Lukas Müller pao je na skakaonici u Kulmu. Nije osjećao noge i odmah su ga operirali. Liječnici kažu da je rano za prognoze, ali situacija ne izgleda dobro.

– Lukas ima tešku povredu kičme. Operisan je, a posljedice bi mogle biti trajne, rekao je austrijski liječnik Ulf Karner.

Lukas Müller (23) pao je na treningu u austrijskom Kulmu, na jednoj od najvećih svjetskih skakaonica. Austrijancu se usred leta odvezala pancerica, izgubio je ravnotežu i pao je u snijeg pri brzini većoj od 100 kilometara na sat.

Izgubio je svijest i nije osjećao noge. Odmah su ga prebacili u Graz i operisali. Čini se da je karijera bivšeg juniorskog prvaka svijeta gotova.

https://www.youtube.com/watch?v=ZD6gHrK3CB8

Na istoj je skakaonici Müller pao i 2010. godine, ali tad bez težih posljedica.
Thomas Morgenstern prije dvije godine također je pao na ovoj skakaonici.

– Sretan sam što sam ostao živ – rekao je tada Morgenstern.
Svjetsko prvenstvo u letovima traje od 15. do 17. siječnja. Zlato brani Nijemac Severin Freund, a aktualni rekorder u letovima je Anders Fannemel.

Norvežanin je lani u februaru doletio do 251,5 metara.

– Moraš biti spreman na sve, inače može završiti tragično. Letenje nije isto što i skakanje. Ovo je intenzivnije, nervozan sam prije svakog skoka i više razmišljam o posljedicama – rekao je Fannemel.