Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muminović: Moja misija u Zrinjskom je završena

muminovic

Košarkaški trener Senad Muminović okončao je svoju misiju u mostarskom Zrinjskom. Sada je trenutno bez angažmana.

– U Zrinjskom sam radio pet mjeseci. Ekipa koja je bila pred ispadanjem iz elite bh. košarke, Ligu za opstanak završila je na prvom mjestu. S obzirom na to u kakvom stanju sam zatekao igrače mostarskog tima, moram biti apsolutno zadovoljan učinkom – izjavio je za Fenu trener Muminović.

Njegov dogovor s upravom Zrinjskog bio je da ekipu vodi do kraja sezone. Očekivanja o nastavku saradnje, nisu se obistinila.

– Poslije se niko iz uprave kluba nije javljao. Vratio sam se u Tuzlu, trenutno se odmaram u krugu porodice i prijatelja. Bila je ovo zaista naporna sezona – kaže Muminović.

Tuzlanska Sloboda nedavno je raskinula ugovor s trenerom Vladimirom Mićanovićem. Muminović je po svemu “dijete” tuzlanske košarke, pa se spekulira da bi mogao na klupu ovog tima.

– Ne znam šta da kažem. Tu sam, ako procijene da sam trener kakav im treba, spreman sam za dogovor. Za sada nikakvih kontakata nema – rekao je.

Muminović je u karijeri prošao sve faze košarkaškog razvoja, od igrača do selektora. Bio je vrstan igrač Sloboda Dite, reprezentativac BiH, rekorder je sa 76 postignutih koševa na utakmici u Kupu BiH protiv Zrinjskog iz Tuzle.

Po okončanju igračke karijere 1997. godine, uplovio je u trenerske vode. Vodio je ekipe Konjica, Sloboda Dite, Vrijednosnica Darde iz Osijeka, Gradine iz Srebrenika, te mostarskog Zrinjskog.

– Vidim da se licitira sa imenima potencijalnih kandidata za mjesto selektora reprezentacije BiH. Zaboravlja se da sam, među ostalim, bio selektor kadetske i juniorske selekcije BiH, ali i pomoćnik selektoru A reprezentacije Mensuru Bajramoviću. Ne znam kakve to još reference treba imati da bi se došlo na spisak kandidata za mjesto selektora – komentira Senad Muminović.