Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Murray odustao od Australian Opena: I operacija je opcija

murray345

Samo nekoliko dana nakon što se povukao s prvog turnira sezone bivši svjetski broj 1 Andy Murray objavio je da neće nastupiti ni na Australian Openu koji počinje 15. januara.

30-godišnji Škot nije igrao od Wimbledona prošlog ljeta, a zbog ozljede kuka, od koje se još nije oporavio, odgodio je svoj povratak na teren.

“Nažalost, ne mogu nastupiti u Melbourneu ove godine, nisam spreman za takmičenje. Letim kući kako bih razmotrio sve opcije. Hvala na porukama podrške, nadam se da se uskoro vraćam”, poručio je Murray.

Murray je prije godinu dana bio na prvom mjestu ATP liste, a danas je na 16.

Na svom Instagramu objavio je i emotivnu poruku kojom objašnjava fanovima svoju trenutnu situaciju.

“Prolazim kroz težak period zbog svog kuka. Tražio sam pomoć najboljih specijalista, napravio sam sve što je bilo potrebno za oporavak, radio sam naporno da se vratim na teren. Odradio treninge u Brisbaneu s top igračima, no nažalost nisam još na nivou na kojem bih želio biti. Moram razmotriti svoje opcije, dati vremena kuku da se oporavi. To je jedna opcija. Operacija je također opcija, ali šanse za uspješni ishod nisu toliko visoke koliko bih želio i nadam se da ću to izbjeći. Ipak, to je nešto što moram razmotriti. Nadam se da neću morati.

Izabrao sam fotografiju mene kao klinca, koji čuči u meni i samo želi igrati tenis. Takmičiti se. Nedostaje mi to. Dao bih sve da se mogu vratiti. Nisam shvatio koliko volim ovu igru do posljednjih nekoliko mjeseci. Svaki put kad se probudim, nadam se da će biti bolje. Demoralizirajuće je izaći na teren, a da nisi na nivou potrebnom za takmičenje na najvišem nivou”, napisao je između ostalog Murray.