Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musa osvojio titulu prvaka Evrope, pa se obratio ljudima u BiH: Volim vas puno

FOTO: Euroleague

“Nadam se da ćemo se viđati i da ćemo sa reprezentacijom napraviti još uspjeha. Volim vas puno, ljubi vas brat sve”, rekao je Musa u Instagram liveu nakon susreta

Džanan Musa je sinoć s Real Madridom postao osvajač Eurolige nakon pobjede u dramatičnom finišu susreta protiv Olympiacosa 79:78.

Naš košarkaški as je 2015. godine vodio našu kadetsku reprezentaciju do titule prvaka Evrope u Kaunasu, a sinoć se neposredno nakon pobjede prisjetio tih trenutaka od prije osam godina.

“Ponosan sam što sam iz Bosne i Hercegovine. Ima nas, ima nas! Ljudi, hvala vam na podršci, nadam se da sam vas učio ponosnim. Nemam riječi, trenutno mi se mota po glavi kada smo osvojili sa U16 BiH i opet sad u Kaunasu. Isti su osjećaji. To je nešto što je posebno. Volim Bosnu i Hercegovinu. Nadam se da ćemo se viđati i da ćemo sa reprezentacijom napraviti još uspjeha. Volim vas puno, ljubi vas brat sve”, rekao je Musa u Instagram liveu nakon susreta.

U finalnoj utakmici protiv Olympiacosa Musa je postigao šest poena uz jedan skok i četiri asistencije.

Musi je ovo bila druga titula osvajača Eurolige nakon što je 2021. godine, iako sa minimalnom minutažom, bio član Efesa koji je tada postao prvak Evrope.