Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA Play off

Musa postigao četiri poena, šokantan poraz Warriorsa

clipersi

Šokantan poraz pretrpjeli su košarkaši Golden Statea, koji su poraženi od Clippersa rezultatom 131:135.

Košarkaši Philadelphie poravnali su u seriji protiv Brooklyn Netsa na 1:1 u okviru NBA play offa. Sixersi su u noći sa ponedjeljka na utorak savladali Netse rezultatom 145:123.

Na poluvrijeme se otišlo sa poenom prednosti za Philadelphiju (65:64), a u trećoj dionici Sixersi su razbili tim našeg Džanan Muse sa čak 51:23 od čega se Netsi nisu uspjeli oporaviti.

U ovom susretu najučinkovitiji kod domaćina bili su Joel Embiid s 23 poena i deset skokova te za razliku od prvog susreta bez ijednog šuta za tricu (tamo je bio na 0/5), Tobias Harris s 19 poena i pet skokova te Ben Simmons s 18 poena, deset skokova i 12 asistencija.

Kod Netsa Spencer Dinwiddie ubacio je 19 poena, a D'Angelo Russell 16. Priliku za igru dobio je i Džanan Musa, koji je na parketu proveo 10 minuta te je postigao ukupno četiri poena uz šut 2-2 iz igre.

Šokantan poraz pretrpjeli su košarkaši Golden Statea, koji su poraženi od Clippersa rezultatom 131:135. Aktuelni NBA prvak u jednom trenutku je u trećoj četvrtini imao čak 31 poen prednosti, ali su do kraja susreta uspjeli prokockati vodstvo i izgubiti utakmicu što je najveći preokret u historiji NBA play offa.

Lou Williams zabio je 36, Harrell 25, ali bez ijednog promašaja iz igre (9/9), a Gallinari 24 koša. Kod Warriorsa najviše su postigli Curry (29) i Durant (21).