Globus

Užas u Srbiji

Majku Bosanku ašovom tukao do smrti, otac zatekao tijelo žene i sina pored nje

16/04/2019
Foto: Blic.rs

Sumnja se da je ubistvu nesretne žene prethodila kraća svađa između nje i njenog sina u dvorištu kuće gdje su stanovali

Miljan Zlatković (31) uhapšen je zbog sumnje da je juče oko 14.20 sati u dvorištu kuće u kojoj je živio ašovom brutalno udarao svoju majku Bosanku (58). Od stravičnih povreda, žena je na mjestu preminula. Stravičan zločin dogodio se u Ulici Stevana Sinđelića u Kaluđerici nešto poslije 14 sati.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je ubistvu nesretne žene prethodila kraća svađa između nje i njenog sina u dvorištu kuće gdje su stanovali.

Kako se sumnja, on je u naletu bijesa uzeo ašov i majku udario nekoliko puta. Koban udarac bio je u glavu, od čega je na licu mjesta Bosanka preminula.

Prema informacijama, u trenutku svađe majke i sina samo su njih dvoje bili kod kuće.

Ubičin otac, odnosno žrtvin suprug Kosta bio je van doma.

On je bio prvi koji je naišao i zatekao krvav pir.

– Kosta je došao kući i vidio beživotno tijelo svoje žene i sina koji stoji pored nje. Panično je počeo da doziva u pomoć. Pozvao me je i rekao: “Komšo, zovi policiju i Hitnu pomoć.” Nakon toga ja sam otišao tamo, a moja kćerka je pozvala nadležne – ispričao je komšija koji je prvi pritekao u pomoć.

Nakon što je ubio majku, Miljan Zlaković mirno je sačekao policiju.

Kako se saznaje, porodica Zlatković u kući gdje se desio stravičan zločin živi posljednje četiri godine. Kako komšije pričaju, doselili su se iz Sombora.

– Vlasnici kuće žive u Francuskoj. Evo sada su zvali da pitaju šta se desilo. U šoku su. Neprestano pitaju za neke detalje. Ove njihove stanare retko ko da od nas zna. Ne družimo se mnogo. Samo se pozdravimo tu i tamo u prolazu. Ne možemo da vjerujemo da se u našem komšiluku desio ovakav zločin – pričaju komšije.

Premanepotvrđenim  informacijama, Miljan Zlatković nije poznat istražnim organima zbog nasilja u porodici, niti je prijavljivan za to dijelo od kada živi u Kaluđerici.

Međutim, ovaj mladić poznat je kao problematičan, a sumnja se da je imao problem s drogom.

– On je imao probleme sa zakonom još ranije. Imao je problem sa nasilničkim ponašanjem. Čak ima i presudu zbog učestovanja u tuči – kaže izvor Blica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.