Ostali sportovi

ODMOR U SARAJEVU

Musa: Trebamo biti ponosni što Nurkića imamo u reprezentaciji

09/09/2020

Najavio je kako bi u narednoj sezoni mogao napredovati još više, odnosno „eksplodirati“. Govorio je o razlici između evropske i američke košarke gdje je posebno izdvojio brzinu

Bh. reprezentativac Džanan Musa boravi na odmoru u Sarajevu. Nakon restarta NBA sezone pružao je sjajne partije za Brooklyn Netse.

Ipak, Toronto Raptorsi su u play-offu eliminisali njegov tim u prvoj rundi.

Kako Džanan podvlači, uvijek uživa provodeći slobodno vrijeme u glavnom gradu BiH gdje ima mnogo prijatelja i da poslije Bihaća grad na Miljacki smatra svojim domom.

Naglasio je kako je posebno počastvovan što je dobio zlatnik grada Sarajeva od gradonačelnika koji ga je ugostio u Vijećnici.

Također, naglasio je kako bi bilo porazno za čarobnu igru pod obručima da se nakon pauze nije nastavila NBA sezona, i da je izuzetno važno da se dobije šampion u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Podvukao je kako je Orlando sve sjajno organizovao. Za osvajanje prstena izdvojio je jedan tim.

Svojim igrama u protekloj sezoni Džanan je itekako zadovoljan, a smatra da je napredovao iz utakmice u utakmicu.

“Ja sebe tjeram i izuzetno sam samokritičan. Sve u svemu, kako sam priliku dobivao na početku i kako sam završio sezonu – mislim da je to nebo i zemlja. Imao sam dosta završenih utakmica sa dvocifrenim brojem u statistici, što je za mene veliki uspjeh”, istakao je Musa.

Najavio je kako bi u narednoj sezoni mogao napredovati još više, odnosno „eksplodirati“. Govorio je o razlici između evropske i američke košarke gdje je posebno izdvojio brzinu.

Musa je pohvalio igre svog velikog prijatelja i saigrača iz bh. reprezentacije Jusufa Nurkića.

“On je trenutno jedan od najboljih centara svijeta. Posvećen je košarci 24 sata i trebamo biti ponosni što ga imamo u reprezentaciji”, kazao je.

Na kraju je istakao kako je s posebnim fokusom pratio utakmice nogometne reprezentacije BiH u Ligi nacija. Posebno je sretan što su mladi igrači dobili priliku, a optimističan je kada je u pitanju plasman na Euro koji će Zmajevi probati izboriti kroz baraž.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.