BiH

MSBIH

Cikotić i Sakamoto razgovarali o saradnji BiH i Japana u oblasti sigurnosti

09/09/2020

Pozitivno je ocijenjen doprinos Japana u jačanju struktura zaštite i spašavanja u Bosni i Hercegovini, kroz nabavku opreme i specijalističke obuke za pripadnike civilne zaštite

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić danas je sa ambasadorom Japana u BiH Hideyukom Sakamotom razgovarao o sigurnosnoj situaciji u BiH, kao i saradnji dviju država u oblasti sigurnosti.

Istaknuto je da je za rješavanje globalnih izazova, poput ilegalnih migracija i borbe protiv terorizma, neophodan zajednički i koordiniran odgovor te da je samo s takvim pristupom moguće efikasno se suprostaviti tim pojavama i stabilizirati situaciju u regionu.

Također pozitivno je ocijenjen doprinos Japana u jačanju struktura zaštite i spašavanja u Bosni i Hercegovini, kroz nabavku opreme i specijalističke obuke za pripadnike civilne zaštite.

Sakamoto je izrazio spremnost Ambasade Japana za nastavak pomoći i podrške institucijama BiH u jačanju kapaciteta i efikasnijeg odgovora na prirodne i druge nesreće, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.