Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euroliga

Musa “ugasio” beogradski Pionir

musa zvezda ss

Paklenu atmosferu u krcatom Pioniru, koja je oduševila čak i prekaljenog Sergija Llulla, bosanska zvijezda Reala gasila je nizom sjajnih poteza

Džanan Musa vodio je Real do pobjede 79:59 kod Crvene zvezde, kojom su gosti nakon 18. kola zauzeli prvo mjesto u grupi Eurolige.

Musa je bio najbolji strijelac utakmice.

Za 28 minuta postigao je 19 poena, a dodao je šest skokova za Real. Pored Muse, blistao je sinoć i Edy Tavares, koji je sa svojom visinom od 221 centimetar bio nerješiva enigma za Zvezdu. Ubacio je 17 poena i uhvatio 12 skokova. Imao je i 4 blokade. Kod Zvezde je najbolji bio Nedović sa 18 poena.

Paklenu atmosferu u krcatom Pioniru, koja je oduševila čak i prekaljenog Sergija Llulla (35), bosanska zvijezda Reala gasila je nizom sjajnih poteza. Llull, legenda španske i svjetske košarke, kapiten Reala s kojim je osvojio sedam španskih i dva evropska naslova, nakon trijumfa objavio sliku iz dvorane i napisao: “Velika pobjeda u ambijentu u kojem je užitak igrati. S koliko strasti se živi košarka u Srbiji!”

Među njima se ističe akcija u kontri nakon što mu je suigrač Vincent Porier blokadom omogućio napad koji je Musa spektakularno završio. Pogledajte tu sjajnu završnicu OVDJE!

Pogledajte sve najzanimljivije detalje utakmice OVDJE!