Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muzaferija: Očekivala sam bolji nastup u veleslalomu

vanja15.02

Bosanskohercegovačka alpska skijašica Elvedina Muzaferija zauzela je 44. mjesto u veleslalomu na 23. zimskim olimpijskim igrama u Peyeongchangu.

U svom prvom nastupu na Igrama Muzaferija je za pobjednicom Amerikankom Michaelom Shiffrin imala ukupni zaostatak 14.88 sekundi. U utrci je učestvovala 81 skijašca od kojih su 60 ostvarile plasmane.

– Nije onako kako sam očekivala. Prva vožnja bila je lošija, vjerovatno zbog treme i prvog nastupa na olimpijskim igrama. U drugoj vožnji bila sam bolja, imala sam šest sekundi zaostatka, što je za stazu od munut i 10 sekundi solidno. Staza je zaista bila teška, u Svjetskom kupu to je definitivno bio najduži veleslalom – kazala je Muzaferija za Fenu.

Osamnaestogodišnju Visočanku, članicu Ski kluba Zenica, koja je nosila zastavu BiH na ceremoniji svečanog otvaranja, sutra očekuje drugi nastup u Pyeongchangu, u utrci olimpijskog slalomu, koja je, kao i utrka veleslaloma bila otkazana zbog jakog vjetra.

Najmlađa članica bh. olimpijskog tima na Igrama još će učestvovati u tri discpline, spustu, supervelslaolomu i alpskoj kombinaciji, u kojoj očekuje najbolji plasman.

Srebrenu madalju osvojila je Norvežanka Ragnhild Mowinckel sa zaostatkom 39 stotinki, dok je bronza pripala Italijanki Federici Brignone sa 46 sekundi iza pobjednice.