Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjajna sezona

Muzaferija: Sretna sam da sam uopšte došla do ovog finala u Saalbachu

muzaferija s navijačima

Vjetar je mnogo puhao. Prije broja 19 su došli oblaci, tako da vidljivost nije bilo ni blizu kao do tada

Elvedina Muzaferija upisala je historijske nastupe za Bosnu i Hercegovinu u finalima FIS Svjetskog kupa u superveleslalomu i spustu.

Visočanka je u superveleslalomu morala odustati zbog pada, a u spustu je zauzela 16. mjesto i kompletirala sjajnu i najbolju sezonu u karijeri.

“Ko je pratio utrku vidio je da sam imala jako dobru brzinu jučer. Prije ispadanja sam bila najbrža i sa velikom prednošću, ali nažalost nisam uspjela završiti. Danas sam startala isto jako dobro, prva dva prolaza pogotovo. Danas je trebalo i sreće sa vremenom. Vjetar je mnogo puhao. Prije broja 19 su došli oblaci, tako da vidljivost nije bilo ni blizu kao do tada. Ali sretna sam da sam uopšte došla do ovog finala u Saalbachu. Upoznala sam stazu za Svjetsko prvenstvo naredne godine. Mislim da je ovo jako dobra sezona za nastavak moje karijere”, poručila je Muzaferija.

Posljednja ovosezonska utrka za žene u okviru Audi FIS Ski World Cupa održana je danas u austrijskom Saalbachu, a Elvedina Muzaferija (24), koja je u dvije discipline izborila prvo finale Bosne i Hercegovine u najvećem svjetskom takmičenju u alpskom skijanju, zauzela je 16. mjesto.  Visočanka je danas u spustu, stazu dugu 2.880 metara, prešla s vremenom od 1:46.96 sekundi, u zaostatku od sekunde i 88 stotinki u odnosu na prvoplasiranu Corneliju Heutter (31).

Današnjom pobjedom Huter je osigurala bodove za Mali kristalni globus, dok se poziciju iza Muzaferije našla najbolja skijašica u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Lara Gut-Behrami (32).