Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ženski parovi

Na Australian Openu se desio jedan od najvećih preokreta u historiji tenisa

0d5cb67d-189b-42b8-aecd-bcd9f5b645a0

Možda su protivnice već u svojim glavama upisale pobjedu, pa ih je to nakratko izbacilo iz fokusa, ali neobjašnjivo je kako su potpuno izgubile ritam i prosule sve što su gradile

Jedan od najvećih preokreta u historiji tenisa dogodio se na Australian Openu, u meču ženskih parova između Čehinja Markete Vondroušove i Miriam Kolodziejove te brazilsko-kineske kombinacije Shuai Zhang/Bia Haddad Maia. Čehinje su dobile meč 3:6, 7:6(9), 7:6(12) iako su u odlučujućem setu gubile 5:0 i 40:0.

Zhang i Haddad Maia dobile su prvi set 6:3, Čehinje su uzvratile u tijesnom tie-breaku (11:9), da bi Kineskinja i Brazilka potpuno dominirale trećim setom dok nije došao trenutak da ga zaključe i plasiraju se u osminu finala.

Vondroušova i Kolodziejova, očito, spasile su tri vezane meč-lopte na svom servisu, a zatim i četvrtu u istom gemu. Možda su protivnice već u svojim glavama upisale pobjedu, pa ih je to nakratko izbacilo iz fokusa, ali neobjašnjivo je kako su potpuno izgubile ritam i prosule sve što su gradile.

Čehinje su dobile pet gemova zaredom i izjednačile, a onda u još tjesnijem tie-breaku slavile 14:12 i dovršile spektakularni preokret nakon dva sata i 34 minute igre, spasivši po putu ukupno devet meč-lopti.