Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Revolucija

Na Australian Openu se uvodi novo tenisko pravilo

2014 Australian Open – Day 6

Iz rukovodstva Australian Opena u petak su saopštili da je odluka donesena nakon konsultacija sa sadašnjim i bivšim teniserima i teniserkama

Teniski Grand Slam turnir Australian Open od prvog narednog izdanja u januaru sljedeće godine igraće se na deset dobijenih poena u tibreaku odlučujućeg seta, što znači da se peti set u muškoj ili treći u ženskoj i konkurenciji dublova neće više igrati na razliku, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz rukovodstva Australian Opena u petak su saopštili da je odluka donesena nakon konsultacija sa sadašnjim i bivšim teniserima i teniserkama.

“Pitali smo igrače iz prošlog i sadašnjeg vremena, komentatore, agente i TV analitičare da li žele da se odlučujući set igra na razliku ili ne, i došli do odluke. Odlučili smo da se kod rezultata 6:6 u gemovima u odlučujućem setu igra tibreak na deset dobijenih poena. To će navijačima osigurati da i dalje imaju posebna finala u ponekad epskim nadmetanjima. Duži tiebreak to grantuje, jer nekima od snažnih servisera može smanjiti dominaciju kakvu imaju u kraćem tiebreaku“, obrazlžio je odluku Craig Tiley, direktor Australian Opena.

U muškoj singl konkurenciji četiri seta u slučaju rezultata 6:6 igraće se sa tiebreakom na sedam dobijenih poena, dok će se pravilo sa deset poena primjenjivati u petom. U ženskoj singl konkurenciji i u svim dublovima dva seta će se igrati sa tiebreakom na sedam dobijenih poena, a odlučujući treći sa novim pravilom.

Australian Open, prvi Grand Slam sezone, održaće se od 14. do 27. januara. Titule pobjednika braniće Švajcarac Roger Federer u muškom singlu i Dankinja Caroline Wozniacki u ženskom.