Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na beogradskom derbiju opet krv, divljanje i Dule Vujošević

zvezda partizan

Prije nekoliko mjeseci svjedočili smo barbarskim scenama na nogometnoj utakmici između ”vječitih rivala” Partizana i Crvene zvezde, a ni košarkaški dvoboj istih očito ne može proći bez identičnog scenarija. Pokazala je to druga utakmica finalne serije prvenstva Srbije.

Crvena zvezda je povela seriji s 2:0, pobjedivši u drugoj utakmici rezultatom 72:69, a meč su obilježila divljanja navijača u kojima je stradao igrač Zvezde Stefan Jović kojeg je pogodila stolica bačena s tribina. Jokiću je stolica razbila glavu.

Nakon toga uslijedio je pravi haos na tribinama, no srbijanska žandarmerija uspjela je na vrijeme postaviti kordon između navijačkih grupa i spriječiti tragediju.

Što se tiče same utakmice, Dule Vujošević, kontraverzni trener Partizana opet je bio u elementu.

Kapiten Partizana Dragan Milosavljević u završnici je tražio tajm-aut, nakon čega ga je trener Duško Vujošević poslao u svlačionicu.

“Izvinio bih se Duletu, ekipi, suigračima i navijačima na ponašanju. U jednom trenutku sam izgubio glavu.”

Na pitanje Milosavljeviću šta se desilo, uskočio je Vujošević:

“Ja sam ga izbacio, čovjek se izvinio. Šta sad treba da priča”, presjekao je trener crno-belih eventualni odgovor kapitena.

Golotinja na parketu

Uoči utakmice bilo je jasno da će to biti još jedan derbi s puno problema. Pogledajte šta je jedan od navijača Partizana pokazivao navijačima Zvezde, i to na parketu…