Ostali sportovi

sarajevo

Na Holiday Marketu snimani kadrovi dokumentarca o Mirzi Delibašiću

09/12/2019

Snimanje dokumentarca, čiji nastanak podržava Ministarstvo kulture i sporta Kraljevine Španije, trebalo bi biti završeno do idućeg ljet

Proteklog vikenda na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, koji se do 13. januara održava u parku Hastahana u Sarajevu, snimani su kadrovi dokumentarnog filma o Mirzi Delibašiću.

U snimanju, koje se dešavalo na godišnjicu smrti najvećeg košarkaša kojeg je Bosna i Hercegovina ikad imala, učestvovali su Mirzini sinovi Danko i Dario, a prostor Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa odabran je od produkcijskog tima kao najreprezentativniji praznični prostor u BiH, dostojan snimanja kadrova filma o bh. košarkaškoj legendi.

– Želja nam je da predstavimo Mirzinu intimnu stranu, kroz svjedočenja njegove familije i prijatelja. U dokumentarcu će učestvovati i neki od bivših košarkaša Real Madrida, kao što su Juan Antonio Corbalan, Fernando Romay, Junama Iturriaga – kazali su iz produkcijskog tima ovog dokumentarca.

Snimanje dokumentarca, čiji nastanak podržava Ministarstvo kulture i sporta Kraljevine Španije, trebalo bi biti završeno do idućeg ljeta.

Režiser dokumentarca je Juan Gautier, producent Manuel Diaz, a direktorica fotografije je Lamija Šabić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.