Na Jahorini otvoren košarkaški kamp Mirze Teletovića

mirza teletovic kamp12

Košarkaški kamp ”MT3” koji organizira kapiten košarkaške reprezentacije BiH i NBA igrač ekipe Phoenix Suns Mirza Teletović, otvoren je danas na Jahorini.

Četvorodnevni kamp je okupio 60 mladih košarkaša i košarkašica iz 15 klubova, učesnika Lige mladih koju organizira Košarkaški savez BiH.

Teletović će voditi kamp uz finansijsku pomoć USAID-a, a mlade košarkaše će podučavati proslavljeni košarkaši i sportski radnici Vladimir Micov, Ivan Opačak, Asim Pars, Sabahudin Bašović i drugi.

Teletović je tokom otvorenja naglasio da je najvažnije mladim košarkašima u BiH obezbijediti uslove za rad, a nakon toga je moguće od njih očekivati rezultate.

– Moja najveća želja je pružiti ovim mladim košarkašima priliku za razvoj. Možda neće svi postati vrhunski košarkaši, ali mi želimo da kroz košarku postanu dobri ljudi. Kamp je tu da im pomogne u tome. Ja sam na raspolaganju da im prenesem iskustva iz života i karijere – rekao je Teletović.

Proslavljeni košarkaš naglašava da je sve u naredna četiri dana podređeno mladim bh. košarkašima i nada se da će kamp biti organizovan i u narednim godinama.

Otvorenju su prisustvovali brojni gosti iz svijeta košarke, kao i ambasadorica SAD-a u BiH Maureen Cormack koja je učesnicima kampa uputila riječi podrške.

– Vi možete pomoći da ova zemlja postane jaka i zdrava, mjesto gdje mladi ljudi mogu ostvariti snove – kazala je Cormack.

Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Aleksandar Fulurija uručio je poklon – dres reprezentacije BiH ambasadorici Cormack u znak zahvalnosti za višegodišnju pomoć USAID-a Savezu.