Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za Ljubu i Bekriju Seferovića

ljubo seferovic
Ljubo Seferović

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu uputilo je sarajevskom Kantonalnom sudu prijedlog za određivanje pritvora Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su isprva sumnjičeni za ubistvo Dženana Memića i sprečavanje dokazivanja, a sada se terete za teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći povrijeđenom, te sprečavanje dokazivanja, potvrdila za Oslobođenje je Azra Bavčić, portparolka sarajevskog Tužilaštva.

Pritvaranje Ljube Seferovića je zatraženo zbog opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela, te jer bi njegov boravak na slobodi mogao dovesti do uznemirenja javnosti.

– Pritvor za Bekriju Seferovića je zatražen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te ponavljanja krivičnog djela, pojasnila je Bavčić.

Oni su, podsjećamo, jučer, odmah nakon puštanja na slobodu ponovo uhapšeni po nalogu Kantonalog tužilaštva u Sarajevu.

Ad hoc tijelo intenzivno provodi aktivnosti

Članovi Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo održali su danas konsultativni sastanak s imenovanim članovima Ad hoc tijela za slučaj Dženan Memić.

Kako je istaknuto ovom prilikom, predsjedavajući ovog tijela Nermin Šehović i članovi Almir Mustajbašić i Jusuf Zornić intenzivno su krenuli s aktivnostima na utvrđivanju zakonitosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije u pomenutom slučaju, saopćeno je iz Press službe KS.