Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Valeriane Vukosavljević

Na Olimpijskim igrama osvojila medalju u četvrtom mjesecu trudnoće

E8gNh28WUAcxV3-

Ona je rekla da je dobila dozvolu od ginekologa da igra na Eurobasketu i u Tokiju, a da su takođe ljekari u nacionalnom timu jedini znali za trudnoću kao i trener Valerie Garnier

Francuska košarkašica Valeriane Vukosavljević objavila je nekoliko dana poslje Olimpijskih igara divne vijesti. Ona će postati majka, a takođe je u jednom intervjuu objelodalila da je u Tokiju igrala trudna.

Valeriane, koja je supruga srbijanskog košarkaša Filipa Vukosavljevića je osvojila dvije velike medalje tokom trudnoće. Sa Francuskom je osvojila srebro na Eurobasketu i bronzu na Olimpijskim igrama.

U obje utakmice za medalju je igrala protiv selekcije Srbije.

“Prije nego što su igre bile odložene odbila sam ugovor u Pragu. Željela sam da postanem majka poslije Olimpijskih igara. Kako su igre odložene potpisala sam za Lande i objasnila sam im moju situaciju. Prihvatili su. Bilo je neočekivano jer nismo mislili da ću zatrudniti tako skoro. Do danas sam trudna tri i po mjeseca, tačnije šesnaest sedmica”, rekla je Valeriane Vukosavljević, rođena Ayayi.

Ona je rekla da je dobila dozvolu od ginekologa da igra na Eurobasketu i u Tokiju, a da su takođe ljekari u nacionalnom timu jedini znali za trudnoću kao i trener Valerie Garnier.

“Htjela sam da ćutim i odigram takmičenja bez brige, da se ne bavim reakcijama drugih igračica. To je pojednostavilo stvari. Bila sam zabrinuta da će se saigračice i protivnice drugačije ponašati prema meni na terenu pod izgovorom da sam trudna”, dodala je Val.

“Trudnoća nije bolest. Ne sprečava vas da se bavite sportom. Igrala sam velika takmičenja i dobro sam. Znala sam da želim da igram, a sada ću se odmoriti. Otići ću u Los Angeles da vidim brata, uživaću sa suprugom i roditeljima. Sretna sam i ispunjena”, rekla je Val, prenosi Sportklub.