Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rukomet

Na turniru “Lokomotiva Kup” u Brčkom preko 1200 učesnika

sinisa milic brcko lokomotiva kup

Okupiti toliki broj jakih ekipa iz različitih zemalja je potvrda kvaliteta ovog turnira, ali to je i prilika da se predstavimo kao dobri domaćini među svim ovim učesnicima

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je u Gradskoj vijećnici primio učesnike i organizatore 16. međunarodnog rukometnog turnira “Lokomotiva Kup” Brčko distrikta BiH, koji će se u tom gradu održati od 19. do 22. decembra.

Na turniru će uzeti učešće preko 1.200 učesnika, odnosno 56 ekipa iz trinaest zemalja svijeta: Francuske, Ukrajine, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Danske, Italije, Izraela, Grčke i BiH.

Gradonačelnik je kazao da je ovo prilika za grad Brčko da se pokaže kao dobar domaćin jer, kako je naglasio, turnir nosi jedan odgovarajući kvalitet kada je u pitanju sport i samo takmičenje.

“Okupiti toliki broj jakih ekipa iz različitih zemalja je potvrda kvaliteta ovog turnira, ali to je i prilika da se predstavimo kao dobri domaćini među svim ovim učesnicima. Nadamo se da ćemo u tom pravcu nastaviti da radimo i narednih godina”, kazao je Milić te pozvao građane da narednih dana dođu i podrže ekipe.

Radomir Prajo, član Organizacionog odbora 16. međunarodnog rukometnog turnira “Lokomotiva Kup” Brčko distrikta BiH, zahvalio se gradonačelniku na podršci i pozvao sve ljubitelje sporta da posjete turnir kako bi uveličali ovaj sportski događaj.

Predstavnici rukometnog kluba “Vesprem” iz Mađarske kazali su da na turnir “Lokomotiva Kup” dolaze već nekoliko godina i da im je čast što učestvuju na ovakvom događaju.

“Ovdje dolazimo sa stručnom namjerom, a to je da učimo od ovog dijela Balkana, jer ovdje se susreću dva stila igre, balkanski i stil srednje Evrope. Mi nismo došli ovdje da pobjeđujemo nego da nam djeca steknu nova iskustva, da steknu nova znanja s takvim protivnicima, a, naravno, trudit ćemo se i da dođemo do finala”, kazali su iz Vesprema.

Ove godine na turniru su prisutne četiri kategorije: juniori, kadeti, pioniri i mlađi pioniri uzrasta do 18, 16, 14 i 12 godina, a utakmice će se igrati od 8 do 19 sati, i to u tri gradske dvorane: u sali Ekonomske škole, Gimnazije i Tehničke škole, saopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčkog.