Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Vujoševićevom spisku nalazi se 16 imena

dusko vujosevic

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević u narednim će danima objaviti spisak od 16 igrača na koje će računati za novembarske utakmice kvalifikacija za Mundobasket 2019. protiv Rusije u Sarajevu i Francuske u gostima.

Nije isključeno da na konačnom spisku bude ime i jednog Amerikanca, a sve bi se moglo znati do današnjeg dana, prenose Nezavisne novine. Nedoumica u posljednje vrijeme bila je i status Nemanje Gordića, a kako stvari stoje prvotimac Budućnosti će se staviti na raspolaganje stručnom štabu bh. selekcije.

Uoči starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini još vlada enigma u vezi s nastupom igrača koji nastupaju u najelitnijem takmičenju u Evropi – Euroligi. S obzirom na to da BiH nema igrača u elitnom rangu evropske košarke, eventualno neigranje najboljih najviše bi pogodilo protivnike Zmajeva u kvalifikacijama, prije svih Francusku i Rusiju (u grupi i Belgija).

Bh. košarkaši svoju prvu utakmicu odigrat će 24. novembra u Sarajevu protiv Rusije, a tri dana kasnije zakazan je duel s Francuskom. Kvalifikacije će biti nastavljene u februaru naredne godine.