Ostali sportovi

Španski teniser

Nadal: Do prije nekoliko dana činilo se da je sve savršeno

07/02/2021

Danas sam trenirao i bilo mi je malo lakše, ali i dalje je to daleko od onog kako bi trebalo biti, kaže Nadal

Španski teniser Rafael Nadal dao je intervju za Marcu u kojem je govorio o tome kako se osjeća na nikad čudnijem Australian Openu. Istaknuo je svoju zabrinutost za turnir, ali i za sebe.

“Do prije nekoliko dana činilo se da je sve savršeno. Imao sam jako dobru predsezonu i bio sam pun samopouzdanja. Ipak, u zadnje vrijeme se samopouzdanje pretvorilo u probleme”, rekao je Nadal pa dodao:

“Nekoliko posljednjih dana patim jer ne mogu trenirati u intenzitetu u kojem bih htio. Ako se budem mogao kretati kako bih želio, vratit ću si samopouzdanje.”

Nadal je pojasnio o kakvoj se tačno nelagodi radi i kako se nosi s njom. Prvi put je to osjetio tokom treninga, ali nije mislio da se radi o nečemu ozbiljnom.

“Kad serviram, jedan od mišića mi ne dozvoljava da završim kretnju. Napinjem ga, ali ne smijem pretjerivati jer će puknuti”, rekao je Nadal pa dodao:

“Danas sam trenirao i bilo mi je malo lakše, ali i dalje je to daleko od onog kako bi trebalo biti. Primjećujem da je sve bolje, to je ono što me veseli.”

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.